نوشته شده توسط : moragheb

با این ۴ خوراکی آب را برای سالمندان طعم‌دار کنیداضافه کردن برخی ترکیبات به آب، علاوه بر این که طعم بهتری به آب می‌دهد و نوشیدن میزان کافی از آن را آسان‌ترمی‌کند، به تقویت سلامت سالمندان نیز کمک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، سم‌زدایی فرایندی ضروری برای بدن است که موجب بهبود سیستم هضم و جذب، افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی، کمک به کاهش وزن، شادابی و نشاط پوست، تنفس بهتر، تاخیر در پیری، جلوگیری از ریزش مو و افزایش قدرت تفکر می‌شود. یکی از بهترین راه‌های تسریع و شدت بخشیدن به روند سم‌زدایی، نوشیدن آب است، اما متاسفانه بسیاری از سالمندان از مصرف آب پرهیز می‌کنند. به همین دلیل با طعم‌دار کردن آن با مواد طبیعی و مفید، نه تنها نوشیدن آب راحت‌تر می‌شود بلکه به خواص آن هم اضافه خواهد شد

مقالات بیشتر:خانه سالمندان

۱- لیمو

 هزاران دلیل وجود دارد برای این که روز خود را با آب و لیمو شروع کنید! این ترکیب نه تنها به زدودن سم‌های بدن کمک می‌کند، بلکه انرژی‌بخش است و احساسی از تازگی و نشاط به شما می‌دهد.

۲- خیار

از آن‌جایی که خیار بدن را مرطوب نگه می‌دارد، فواید بی‌شماری برای سلامتی به همراه دارد. این ویژگی‌ها زمانی که با آب ترکیب می‌شود چندین برابر می‌شود و یک نوشیدنی با خاصیت ضدالتهابی در اختیار ما می‌گذارد.

۳- نعناع

نعناع منبعی سرشار از آنتی اکسیدان است که به رفع سوء هاضمه و درد معده هم کمک قابل توجهی می‌کند. علاوه بر این، آب و نعناع نوشیدنی جذاب و بدون شکری است که خاصیت سم‌زدایی هم دارد.

۴- زنجبیل

این گیاه و ادویه نسبتا تند ماده‌ای بی‌نظیر است که در بهبود سیستم هضم غذا و جذب مواد مغذی هم تاثیر دارد؛ بنابراین توصیه می‌شود چند تکه کوچک زنجبیل به آب اضافه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

منبع: آخرین خبر

مقالات دیگر:گل فروشی نیاوران



:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : moragheb

مشاوره حقوقی آنلاین؛ گاهی سالمند در شرایط حجر و ناتوانی قرار می‌گیرد، یعنی قدرت تشخیص مسائل اقتصادی را ندارد و قادر به تشخیص مصلحت خود نیست.

معامله با سالمندان در چه صورت باطل است؟

رویداد۲۴ برخی افراد به دلیل ضعف در تصمیم‌گیری، تحت عنوان معاملات محجورین مورد حمایت قانون‌گذار قرار دارند. این افراد هم مانند دیگر اشخاص جامعه معاملاتی انجام می‌دهند که درستی یا نادرستی آن معامله محل تردید است.

معامله با سالمندان

در قانون امور حسبی، برای افرادی که به واسطه ضعف، قدرت تشخیص مسائل اقتصادی را ندارند و قادر به تشخیص مصلحت خود نیستند، تدابیری اندیشیده شده است.

مقالات بیشتر:نگهداری از سالمند

اولین مرحله آن صدور حکم حجر برای این افراد است. با این حکم مانع سوءاستفاده افراد سودجو از شخص محجور می‌شوند. از طرفی قانون نسبت به این اشخاص محدویت‌هایی را نیز اعمال می‌کند. تا جایی که حتی به اشخاص محجور اجازه هیچ‌گونه تصرفی در اموالشان را نمی‌دهد و علت این امر جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از شخص محجور است.

طبق قانون، دادگاه موظف است برای این اشخاص قیم تعیین کند. شخص قیم بر اعمال و معاملات وی نظارت کرده تا ضرر و زیان مالی به وی وارد نشود.

پس از تعیین قیم همه دارایی و اموال شخص محجور در اختیار وی قرار می‌گیرد. او باید اموال و دارایی شخص محجور را مدیریت کند. قیم حق ندارد هیچ‌گونه دخل و تصرفی را که خلاف مصلحت محجور است در اموال و دارایی وی ایجاد کند.

اگر سالمندی که محجور است، قبل از فوت خود اقدام به انجام معاملاتی به ضرر خود و وراثش کند و ورثه ایشان از انجام چنین معاملاتی اطلاعی نداشته باشند و  بعد از فوت سالمند محجور مطلع شوند، می‌توانند با ارائه اسناد و مدارک و شهودی، حجر متوفی را اثبات کرده و تقاضای ابطال معاملات صورت گرفته را بخواهند، که دراین‌صورت تمام معاملات متوفی محجور قبل از فوتش هم باطل خواهد شد.

منبع: مجله دلتا

مقالات دیگر:گل فروشی زعفرانیه



:: بازدید از این مطلب : 57
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 11 دی 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : moragheb

 

شاید تنها و منزوی هستید (که این موضوع به‌نوبه خودمی‌تواند به افسردگی منجر شود) و کسی در کنارتان نیست که متوجه آشفتگی شما شود.

شفاآنلاین>سلامت> آیا دیگر به فعالیت‌های محبوب‌تان علاقه ندارید؟ آیا احساس ناتوانی و ناامیدی امان‌تان را بریده است؟ آیا سپری‌کردن ایام روزبه‌روز برای‌تان سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود؟ نگران نباشید. بسیاری از سالمندان با این وضعیت دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

فارغ از اینکه سوابق و دستاوردهای ما چیست، با بالارفتن سن، افسردگی سراغ همه می‌آید! علائم افسردگی در سالمندان به تمام شئون زندگی تسری می‌یابند و بر انرژی، اشتها، خواب، علاقه به کار، سرگرمی و روابط اجتماعی آن‌ها تاثیر می‌گذارد. بااین‌حال، برای سرحال‌بودن، شادابی و بهبود کیفیت زندگی در دوران سالمندی روش‌های فراوانی در دسترس است. در این مقاله با نشانه‌های افسردگی در سالمندان و راه‌های مقابله با آن‌ها آشنا می‌شوید. وقتی پا به سن می‌گذاریم، افسردگی در کمینِ همه ماست. اما متاسفانه اکثر سالمندانِ افسرده علائم افسردگی را تشخیص نمی‌دهند و گام‌های لازم را برای مقابله با آن برنمی‌دارند. نادیده‌گرفتن افسردگی در سالمندی دلایل فراوانی دارد:

شاید فکر می‌کنید بی‌حس‌وحال‌بودن‌تان طبیعی است و افسردگی جزئی از فرایند پیرشدن است.

شاید تنها و منزوی هستید (که این موضوع به‌نوبه خودمی‌تواند به افسردگی منجر شود) و کسی در کنارتان نیست که متوجه آشفتگی شما شود.

شاید متوجه نیستید که مشکلات جسمی‌تان نشانه‌های افسردگی هستند (نشانه‌های جسمی افسردگی).

شاید از حرف‌زدن درموردِ احساسات‌تان یا کمک‌خواستن از دیگران اِبا دارید.

مهم است بدانید که افسردگی جزئی ناگزیر از فرآیند پیرشدن و نشانه ناتوانی یا ضعف شخصیت نیست. هر کسی فارغ از گذشته و موفقیت‌هایش ممکن است به افسردگی دچار شود. وقتی وارد دوران سالمندی می‌شویم زندگی‌مان تغییر می‌کند: تغییراتی مانند بازنشستگی، مرگ عزیزان، کاهش سلامتی و.... این تغییرات می‌توانند به افسردگی منجر شوند اما این وضعیت واقعا اجتناب‌پذیر است. با وجود همه چالش‌های دوران کهن‌سالی، می‌توان برای شاد بودن و امیدواری در دوران طلایی سالمندی گام‌هایی برداشت. افسردگی جزئی ناگزیر از فرآیند پیرشدن و نشانه ناتوانی یا ضعف شخصیت نیست.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان شبانه روزی

برای تشخیص افسردگی کهن‌سالی باید علائم و نشانه‌های آن را شناخت. علائم هشداردهنده شامل این موارد هستند:

> غم یا احساس یاس؛

ازدست‌دادن حس ارزشمندبودن (نگرانی از سرباردیگران‌بودن، احساس بی‌ارزش‌بودن یا نفرت از خود)؛

دردها و رنج‌های غیرقابل‌توضیح یا تشدیدشده؛

ازدست‌دادن علاقه به فعالیت‌های اجتماعی و سرگرمی‌ها؛

کندشدنِ آهنگ صحبت‌کردن یا حرکت‌کردن؛

کاهش وزن یا اشتها؛

افزایش مصرف دخانیات و مشروبات الکلی؛

احساس ناتوانی یا ناامیدی؛

فکرکردنِ دائمی به مرگ یا خودکشی؛

بی‌انگیزگی و کاهش انرژی؛ > مشکلات حافظه؛

اختلالات خواب (دشواری در به‌خواب‌رفتن یا خوابیدن یا خواب آلودگی در طول روز)؛

بی‌توجهی به مراقبت‌های شخصی (حذف برخی وعده‌های غذایی، فراموش‌کردن زمان مصرف داروها، اهمیت‌ندادن به بهداشت فردی).

درمان ناراحتی روحی؛ افسردگی چه تفاوتی با ناراحتی دارد؟

> سالمندانِ افسرده لزوما غمگین نیستند

شاید غم و افسردگی را همزاد هم تصور کنیم اما بسیاری از سالمندانِ افسرده اعلام می‌کنند که غمگین نیستند. این سالمندان درعوض از بی‌انگیزگی، بی‌انرژی‌بودن یا مشکلات جسمانی شکایت می‌کنند. درواقع، مشکلات جسمانی مانند درد مفاصل (آرتروز) یا سردردهای تشدیدشونده غالب‌ترین نشانه‌های افسردگی در سالمندان است. با پیرشدن چیزهای زیادی را از دست می‌دهیم. ازدست‌دادن دردناک است، خواه از دست دادن شغل باشد یا توانایی حرکت، سلامتی، استقلال یایکی از عزیزان. عزاداری و غصه‌خوردن در این مواقع کاری طبیعی و سالم است، حتی اگر مدتی طولانی ادامه یابد.

تشخیص غم از افسردگی به این سادگی‌ها نیست. این‌دو نشانه‌های مشترکِ فراوان دارند. البته راه‌هایی برای تشخیص آن‌ها وجود دارد:

احساس غم فراز و فرودهای بیشتری دارد و گستره وسیع‌تری از عواطف را شامل می‌شود. فردِ غمگین روزهای خوب و بد زیادی دارد. شما در همان حال که غمگین و عزادار هستید کماکان لحظاتی شاد و لذت‌بخش را تجربه می‌کنید. اگر افسرده باشید، احساس پوچی و یاس همراهِ همیشگیِ شماست. غمگین‌بودن محدودیت زمانیِ خاصی ندارد. اگر غمِ شما به‌مرورِزمان کاهش نیافت و تمام نشانه‌های لذت‌بردن (خندیدن به یک لطیفه خنده‌دار، لذت‌بردن از درآغوش‌کشیده‌شدن، کِیف‌کردن از یک غروب دل‌انگیز و...) را از شما گرفت، احتمالا افسرده هستید.

> دلایل افسردگی در سالمندان

افسردگی در سالمندان - سالمند افسرده خیره به پنجره

با پابه‌سن‌گذاشتن دگرگونی‌هایی عظیم در زندگی ما روی می‌دهد. این تغییرات می‌توانند احتمال افسردگی را افزایش دهند و شامل موارد زیر هستند:

۱. مشکلات سلامت

بیماری‌ها یا معلولیت، دردهای مزمن یا شدید، کاهش توانایی‌های شناختی، تخریب شکلِ بدن به‌علت جراحی یا مریضی و... می‌توانند در بروز افسردگی موثر باشند.

۲. تنهایی و انزوا

عواملی مانند تنها زندگی کردن، کاهش تدریجی تعاملات اجتماعی در پی مرگ یا جابه‌جاشدن دوستان و آشنایان، کاهش تحرک به‌علت مریضی یا ازدست‌دادن امکان رانندگی می‌توانند منجر به افسردگی شوند.

۳. کاهش احساس سودمندی

بازنشستگی می‌تواند با ازدست‌دادن حس هویت، شان اجتماعی، اعتماد به نفس و امنیت اقتصادی همراه باشد و خطر بروز افسردگی را افزایش دهد. ایجاد محدودیت‌های جسمی برای انجام‌دادن فعالیت‌های موردعلاقه نیز در کاهش حس سودمندی موثر است.

۴. ترس‌ها

شامل ترس از مرگ یا مردن و همچنین اضطراب درمورد مشکلات مالی یا بیماری‌ها.

۵. مرگ عزیزان

مرگ دوستان، اعضای خانواده، حیوانات خانگی یا همسر و شریک زندگی از دلایل عمده افسردگی در سالمندان است.

> بیماری‌هایی که خطر افسردگی را

افزایش می‌دهند

مشکلات پزشکی می‌توانند (به‌شکل مستقیم یا به‌شکل واکنشی روانی به بیماری) سالمندان را افسرده کنند. آگاهی از این موضوع اهمیت بسیار دارد. هر نوع بیماری مزمن (به‌ویژه اگر دردناک، ناتوان‌کننده یا خطرناک باشد) می‌تواند به افسردگی منجر شود یا نشانه‌های افسردگی را تشدید کند. این بیماری‌ها شامل موارد زیر هستند: بیماری پارکینسون؛ اختلال در تیروئید؛ سکته؛ کمبود ویتامین B۱۲؛ بیماری قلبی؛ زوال عقل و آلزایمر؛ سرطان؛ بیماری‌های خودایمنی؛ دیابت؛ سختاک‌های چندگانه (ورم و التهاب مزمن).

افسردگی گاهی تاثیر جانبی دارودرمانی است؛ نشانه‌های افسردگی گاهی تاثیر جانبی داروهای تجویزی معمول است. به‌ویژه اگر چندین دارو را به‌شکل هم‌زمان مصرف می‌کنید، در خطر ابتلا به افسردگی قرار دارید. هرچه سن ما بالاتر می‌رود، توانایی بدن‌مان در پردازش، جذب و دفع داروها کاهش می‌یابد. به همین دلیل، اثرات جانبی مصرف داروها و تاثیر آن‌ها بر حالات روحی سالمندان بیشتر از دیگران است. اگر با شروع مصرفِ دارویی خاص احساس افسردگی کردید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. شاید پزشک‌تان میزان مصرف دارو را کاهش داد یا دارویی جایگزین برای شما تجویز کرد.

داروهایی که می‌توانند منجر به افسردگی یا تشدید آن شوند عبارت‌اند از:

داروهای فشار خون (مانند کلونیدین)؛

قرص‌های خواب؛

مسدودکننده‌های بتا (مانند لوپرسور، ایندرال)؛

داروهای زخم معده (مانند زانتاک، تاگامت)؛

داروهای کلسترول بالا (مانند لیپیتور، مواکور، زوکور)؛

داروهای قلب دارای رزرپین؛

استروئیدها (مانند کورتیزون و پریدنیزون)؛

آرام‌بخش‌ها (مانند والیوم، زاناکس، هالسیون)؛

داروهای مسکن و داروهای آرتروز؛

استروژن‌ها (مانند پریمارین، پریمپرو)؛

مسدودکننده‌های کانال کلسیم؛

داروهای بیماری پارکینسون؛

داروهای آنتی‌کلینرژیک برای درمان اختلال‌های گوارشی.

زوال عقل یا افسردگی

فاطمه فرحمند‪ / روزنامه آفتاب یزد

مقالات دیگر:مرکز مشاوره ونک



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 دی 1400 | نظرات ()